Симетрія в сучасних фізичних теоріях: філософський аспект - Владленова, І.В. (Філософські обрії, 2010)
У статті аналізується принцип симетрії, який покладено в основу сучасних фізичних теорій. Симетрія виявляє взаємозв'язок фізичних законів, спрощує розуміння складних процесів, що протікають у мікросвіті.