Поняття історії та його інтерпретація в європейській і українській соціально-філософській думці - Мельник, А.І. (Філософські обрії, 2010)
У статті з‘ясовуються методологічні підвалини соціально-філософського осмислення історіїв контексті європейського і українського дискурсу.