Екологістський рух: зміна ціннісного підгрунтя ставлення до природи - Андрос, О.Є. (Філософські обрії, 2010)
Стаття присвячена світоглядно-ідеологічному підґрунтю сучасного екологістського руху, ідеям переходу до «природозгідного» розвитку людства. Висвітлено ідейне поєднання екологізму і «традиційних» політичних ідеологій, «постмодерність» природоохоронних ідей.