Через роки і відстані (До 80-річчя від дня народження академіка НАН України Арнольда Миколайовича Шлепакова) - Гулевич, В.; Забарко, Б.; Лещенко, Л.; Черніков, І. (Вісник НАН України, 2009)
Видатному українському вченому, докторові історичних наук, академіку НАН України Арнольдові Миколайовичу Шлепакову 16 червня 2010 р. виповнилося б 80 років. Він залишив яскравий слід у багатьох сферах професійної діяльності, заслуживши визнання як економіст, політологміжнародник, а також організатор науки, педагог і дипломат.