Внесок Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва у розвиток архівної справи в Україні (1910-і рр.) - Федорова, Л.Д. (Архіви України, 2010)
Розглянуто архівну діяльність Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва, спрямованої на формування централізованої системи архівних установ, розробку теоретичних засад архівознавства України, збереження документальних пам’яток.