Жива правда століть: На запитання відповідає Микола Шудря (Архіви України, 2008)
На сторінках “Архівів України” планується започаткувати серію інтерв’ю з відомими дослідниками, які працюють у читальних залах архівів, зокрема ЦДАМЛМ України. Першому надаємо слово Миколі Архиповичу Шудрі − письменнику, журналісту, кінодраматургу, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженому діячеві мистецтв України. Пошуки цього невтомного дослідника стали результатом численних публікацій та окремих видань. Творчість М. А. Шудрі охоплює ціле сузір’я імен діячів української культури − від Г. Сковороди до О. Довженка, від Є. Маланюка до А. Малишка. Як відзначає Микола Архипович, чимало його праць написані безпосередньо за матеріалами архіву-музею.