Концепція активізації підприємницької діяльності промислових підприємств - Гриньова, В.М.; Дмитрієв, І.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Подано концепцію активізації підприємницької діяльності, що включає обґрунтування необхідності посилення тенденцій соціальної спрямованості управління на споживача, персонал; посилення значущості інтелектуального капіталу як пріоритетного економічного ресурсу; впровадження урівноваженої двосторонньої моделі комунікацій при побудові відносин у процесі здійснення підприємницької діяльності і формування довіри на основі підприємницького типу організаційної культури. ----------