Комп’ютерні технології та проблеми енергоощадження - Михалевич, М.; Сергієнко, І.; Стогній, Б. (Вісник НАН України, 2009)
Одним із чинників, що перешкоджають швидкому подоланню в Україні наслідків глобальної економічної кризи, є надзвичайно висока енергоємність вітчизняної економіки. Для зменшення питомих витрат енергетичних ресурсів необхідно розробити та реалізувати низку заходів, радикально змінивши промислову, фіскальну, зовнішньоекономічну, кре дитно-банків ську та цінову політику держави. Розроблення зазначених заходів є складним та багатоаспектним завданням, що зумовлює широке застосування для цього сучасних комп’ютерних технологій. У статті на ведено приклади таких технології, створених за участю авторів, а також рекомендації із енергоощадження, вироблені із застосуванням цих технологій.