Вплив бактерій роду Azospirillum на потенційну нітрогеназну активність і біосинтетичні процеси в рослинах пшениці ярої та тритикале ярого - Шаховніна, О.О.; Надкернична, О.В.; Воробей, Ю.О.; Кривопиша, В.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Застосування активного штаму азотфіксувальних бактерій Azospirillum sp. 77 для інокуляції пшениці ярої і тритикале ярого дозволило сформувати ефективну асоціативну систему «діазотрофи – рослина», що сприяло підвищенню потенційної нітрогеназної активності у кореневій зоні рослин на 38-220 % та активізації біосинтетичних процесів, а саме: активність глутамінсинтетази підвищилася на 57,0-71,9 %, вміст білка – на 9,7-16,3 %, надземна маса рослин збільшилася на 11,9-18,9 %, маса коренів – на 7,2-7,3 %.