Шевченкознавчі матеріали у фондах Державного архіву Черкаської області - Клименко, Т. (Архіви України, 2009)
У статті висвітлюються маловідомі сторінки життя і діяльності відомого українського поета Т. Г. Шевченка, зібраних дослідниками його життя та творчості. На підставі архівних документів автор розглядає окремі аспекти творчості і громадського життя поета.