Утворення та перерозподіл доходів у сфері гірничо-збагачувального виробництва - Лозинський, І.Є. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Визначено, що змінювання ефективності господарської діяльності ГЗК може відбуватися при коливанні витрат на: сплату рентних доходів державі; здійснення основних виробничих процесів; запобігання або усунення негативного екстернального впливу. Наявність зворотного зв'язку між витратами та результатами, що належать до різних моментів часу, обумовлює те, що сьогоднішні додаткові доходи від надлишкової експлуатації природного об'єкта в майбутньому формують додаткові втрати. ----------