Морський міністр І. К. Григорович - старший архівіст морського архіву в Санкт-Петербурзі - Фесенко, А. (Архіви України, 2009)
На підставі архівних документів висвітлено завершальний період життя і діяльності останнього морського міністра Російської імперії адмірала Івана Костянтиновича Григоровича – від звільнення зі служби у березні 1917 р. до смерті у березні 1930 р. у Франції. Особливу увагу приділено плідній праці І. К. Григоровича у Петроградському відділенні Головного управління Єдиного державного архівного фонду.