Організація та комплектування Бернардинського архіву у Львові (1784–1918 рр.) - Доліновський, В. (Архіви України, 2009)
Розглянуто передумови створення, основні етапи організації та діяльності Бернардинського архіву у Львові. Відображено шляхи формування архівних збірок. Охарактеризовано документальний склад архіву та наукову цінність джерел.