Нове видання з історії становлення кодикографії та бібліографії стародруків України - Омельчук, В. (Архіви України, 2009)
Розглядається монографічне видання, яке вперше комплексно представ-ляє загальний стан колекційних рукописних та книжкових фондів бібліотек і музеїв в Україні в другій половині ХІХ – 30-х роках ХХ ст.; формування та діяльність наукових центрів з вивчення історії книги в Україні у період, коли археографічна діяльність досягла найвищого рівня свого розвитку.