Міністерство фінансів УНР (за документами Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України) - Петрук, О. (Архіви України, 2009)
У статті проаналізовано комплекс документів фонду міністерства фінан-сів УНР періоду директорії, який зберігається у ЦДАВО України. висвітле-но історію надходження документів фонду до ЦДАВО України, діяльність та структуру міністерства, фінансову політику директорії. Зокрема, описуються функції підрозділів міністерства, історія друкування грошових знаків, зазначені міністри та тимчасово керуючі міністерством.