Шляхами створення Української Держави - Назимко, П. (Архіви України, 2009)
Характеризується монографія Воробей Р. Б. Формування та становлення системи місцевих органів державної влади та управління в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття”. – Чернігів: КП “Видавництво “Чернігівські обереги”, 2009. – 354 с. На прикладі Чернігівської губернії, на підставі архівних документів автор аналізує діяльність губернських державноуправлінських структур.