Джерела з історії повстансько-партизанського руху в Україні проти білогвардійських військ генерала А.Денікіна в 1919 році - Ковальчук, М.А. (Архіви України, 2009)
Стаття присвячена аналізу джерельної бази дослідження історії повстанськопартизанського руху в україні проти білогвардійських військ генерала А. Денікіна. Здійснено класифікацію джерел, визначено їх наукову цінність та інформаційний потенціал. Шляхом порівняння різних джерел виявлено неточності, властиві окремим мемуарним свідченням учасників повстанського руху.