Козацька мати (до 90-річчя від дня народження О.М.Апанович) - Мицик, Ю.А. (Архіви України, 2009)
Розглядається життєвий і творчий шлях видатної дослідниці історії України О. М. Апанович, підкреслюється велике значення її наукових праць та громадської діяльності.