Поповнення архівного фонду Скоропадських - Кугай, В.Й. (Архіви України, 2010)
У ЦДІАК України знаходяться на зберіганні документальні матеріали архіву Скоропадських, одного з найдавніших українських родів. Ці документи зібрано у фонді 1219 “Скоропадські – поміщики Полтавської, Чернігівської губерній”, вони висвітлюють життя та різнобічну діяльність декількох поколінь роду Скоропадських протягом близько двох століть.