Батько українського театру (до 170-річчя від дня народження видатного драматурга, актора і режисера Марка Кропивницького) - Аксьом, А.А. (Архіви України, 2010)
Висвітлено склад архівних зібрань з фондів ЦДАМЛМ України, присвячених життю і творчості фундатора українського театрального мистецтва XIX – поч. XX ст.