Архівні фонди православних церков міста Олександрівська Катеринославської губернії як історичне джерело - Бондар, В.О.; Козлова, І.В. (Архіви України, 2010)
Здійснено огляд архівних фондів православних церков м. Олександрівська (Запоріжжя), що зберігаються в Державному архіві Запорізької області як джерела наукової інформації до вивчення історії заселення та розвитку міста Олександрівська у 1770-ті – 1850-ті роки.