Інноваційне зростання – основа стабільності агропромислового комплексу - Дем'яненко, С.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуто основні чинники інноваційних процесів в сільському господарстві в умовах ринкової економіки. Проаналізовано дію та вплив ринкових механізмів на формування виробничих витрат та специфіку інноваційних процесів у галузі. Показано роль та місце держави як чинника інноваційного зростання в АПК. Ключові слова: інноваційна діяльність, конкурентоспроможність, виробничі витрати, ціна. Довгострокова і короткострокова проблеми, цінова еластичність та еластичність за доходом, стабільне зростання.