Постать Никифора Гірняка в архівних документах - Уніят, В.Б. (Архіви України, 2011)
Проаналізовано документи, що стосуються діяльності Никифора Гірняка, у фондах державних архівів України. коротко охарактеризовано рукописну книгу Н. Гірняка про діяльність Коша УСС, яка зберігається у ЦДIАЛ України.