Іван Павловський – історик, архівознавець, педагог (до 160-річчя від дня народження) - Шандра, В.С. (Архіви України, 2011)
Висвітлюється внесок Івана Францевича Павловського в розвиток архівної справи та джерелознавства, а також у вивчення історичної минувшини Полтавщини.