Про пріоритети науково–технічного та інноваційного розвитку і шляхи їх реалізації - Горбатюк, Л.В.; Грига, О.І.; Сазонова, Л.І.; Попадинець, В.І.; Попадинець, Ю.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуті питання розробки і налагодження функціонування державної інформаційно–аналітичної системи оперативного обслуговування запитів і пропозицій юридичних та фізичних осіб стосовно формування та реалізації пріоритетних напрямів науково–технічної інноваційної діяльності, а також оперативної підготовки для органів виконавчої влади експертно–аналітичних і прогнозних матеріалів з актуальних проблем планування і прогнозування у соціально–економічній сфері. Пропонуються нові правила самоорганізації корпоративних економічних зв'язків між наукою, виробництвом та ринком, які незалежно від державної фінансової підтримки науково–технічних програм можуть забезпечити сталий позитивний інвестиційний клімат інноваційного розвитку в науково–технічній, виробничій та освітній сферах діяльності. Ключові слова: високотехнологічна продукція, основні технічні та економічні характеристики, доцільний обсяг виробництва та споживання, відомості про основного виробника та споживача.