Картографічні пам’ятки як джерело дослідження історії міст України (на прикладі м. Біла Церква) - Коломієць, В.А. (Архіви України, 2011)
Пропонується огляд основних картографічних матеріалів з історії М. Біла Церква, що зберігаються у фондах Білоцерківського краєзнавчого музею, аналізуються карти, плани, схеми як джерело для вивчення історії регіону.