Висновок Національної комісії із зміцнення демократії та утвердження верховенства права щодо правового визначення Голодомору 1932–1933 років в Україні як геноциду українського народу по відношенню до визначення, сформульованого у Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього 1948 року (Архіви України, 2008)
Ухвалено на чотирнадцятому пленарному засіданні Комісії (м. Київ, 16 травня 2008 року).