Політична еліта та політичний клас: класичні зарубіжні концепції - Кочубей, Л.О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті розглядаються класичні зарубіжні концепції еліт, окреслюються межі застосування поняття “політична еліта” та співвідносення його з “політичним класом”. Також охарактеризовано ціннісний (меритократичний) та функціональний (альтиметричний) підходи до трактування політичної еліти; ”техноструктуру” та “новий клас”.