Політичний клас Російської Федерації: специфіка і основні етапи розвитку - Кононенко, Н.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Напередодні початку нового політичного циклу в Україні, який не лише внесе певні корективи в інституційний дизайн вітчизняного політичного режиму, а й докорінно змінить структуру політичного класу, є сенс звернути увагу на основні тренди формування останнього в інших пострадянських країнах. В центрі цієї статті – політичний клас Російської Федерації, який протягом останнього десятиріччя пройшов еволюцію від «демократії еліт» до згортання «елітного плюралізму».