Інститут коґабітації та політичні наслідки його реалізації в Україні - Романюк, А.С.; Мельник, В.П. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В статті подається категоріальний і ретроспективний аналіз інституту коґабітації. Робиться спроба екстраполювати західний досвід на українські умови та прорахувати його можливі наслідки.