Проблеми визначення понять «державної» та «державницької» ідеології - Фурманюк, М.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Стаття будується на визначенні та аналізі категоріального ряду: «державна ідеологія», «державницька ідеологія», а також акцентує увагу на їхніх відмінностях.