Парламентська опозиція: пошук нових системних параметрів дослідження - Дутчак, Ж.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Досліджується проблематика інституційного становлення та розвитку парламентської опозиції в Україні у контексті впливу на ці процеси окремих елементів вітчизняної політичної системи, зокрема її основних державотворчих інститутів.