Регіональна політика як спосіб запобігання міжнаціональним конфліктам - Рябінін, Є. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Аналізується проблема регіоналізму як суттєвої ознаки розвитку держави. Акцентується увага на проблемах Криму та Закарпаття. Підкреслюється необхідність виваженої регіональної політики для убезпечення від міжнаціональних конфліктів.