Актуальні проблеми боротьби з терористичною загрозою у світі: сучасна англомовна історіографія (2007-2009 рр.) - Козерод, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Стаття є комплексним дослідженням сучасної англомовної історіографії терористичного руху у світі, в якому розглядаються найважливіші наукові дослідження щодо тероризму та проблем національної безпеки, які з’являлися у 2007-2009 роках у провідних західних видавництвах. У підсумку аналізу досягнень сучасної світової історіографії терористичного руху сформульовано низку основних проблем та напрямів її розвитку у країнах ЄС та Сполучених Штатах Америки.