Основні теоретико-методологічні підґрунтя дослідження політичних комунікацій - Ковалевський, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті розглядаються основні підґрунтя дослідження політичних комунікацій. Аналізуються не лише масові комунікації, а й групова комунікація, суб’єкт-суб’єктна та суб’єкт-об’єктна комунікація всіх рівнів, цільова комунікація і комунікаційна структура великих і малих соціально-політичних систем.