Особливості політичного маніпулювання в інформаційному просторі України - Дубас, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті досліджуються механізми політичного маніпулювання та наслідки його застосування. Окрема увага приділяється проблемі протидії політичному маніпулюванню, оскільки для української демократії використання різноманітних «чорних» виборчих технологій є особливо небезпечним.