Політико-ідеологічне протистояння як головний фактор виникнення мовно-політичного сепаратизму - Савойська, С. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті проаналізовано причини і наслідки політико- ідеологічного протистояння правих і лівих політичних сил. Підкреслюється, що майбутні президентські і парламентські вибори в Україні – це вибір курсу: східного чи західного, яким має рухатися Українська держава.