«Повчання Володимира Мономаха своїм дітям» як політичний заповіт нащадкам - Медвідь, А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Володимир Мономах - князь-патріот, котрий бажав передати величезний досвід нащадкам і прагнув, щоб вони не повторювали помилок. Автор статті досліджує «Повчання Володимира Мономаха» як видатну пам’ятку політико-правової думки Київської Русі, в якій Мономах виклав свою ідею єдності Київської держави, намагаючись запобігти її розпадові на самостійні князівства.