Специфіка політичних стереотипів у суспільствах перехідного типу - Шерман, О.М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті проаналізована специфіка функціонування політичних стереотипів у суспільствах перехідного типу. Автор доходить висновку, що серед суспільно-політичних процесів найбільше позначилися на системі стереотипів здобуття Україною незалежності, перехід до багатопартійної системи, радикальні зміни в інформаційному просторі. Характерними рисами української системи політичних стереотипів є бінарність, динамізм та диспропорція стереотипів за емоційним забарвленням.