Європейський Союз після Лісабонської угоди - Деменко, О.Ф. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується вплив Лісабонського договору на подальший розвиток Європейського Союзу. Визначаються перспективи європейської інтеграції України у контексті змін, які останнім часом відбулися як у Європейському Союзі, так і у нашій державі.