Стратегічне співтовариство в системі владно-політичних відносин в Україні - Полтораков, О.Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стратегічне співтовариство – структурно-функціональна складова соціополітичної системи, що розвивається і формалізує цінності, стереотипи, міфи, знання та навіть інтуїцію тих, хто бере участь у процесі вирішення проблем національної безпеки. До його цілей входить збереження, наступність і розвиток уявлень про національну безпеку на засадах «стратегічної культури» не тільки в національному, а й у міжнародному вимірах. Однак реалії становлення міжнародного стратегічного співтовариства неоднозначні.