Президентська кампанія-2010 в Україні: досягнення та прорахунки - Кочубей, Л.О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті виокремлюються основні ознаки виборчої кампанії 2010 року в Україні: глибоке розчарування мас, відсутність діалогу між політиками і виборцями, віртуалізація виборчих змагань і самої політики. Відзначається посилення впливу PR на громадську думку. Автор наголошує на зростанні ролі засобів масової інформації, особливо Інтернету, в сучасному політичному житті.