Проблема ефективності виборчих технологій та їх ресурсного забезпечення - Мокан, В.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Виборчі технології розглядаються як сукупність дій суб’єкта політики, спрямованих на досягнення визначеної мети. Важливою характеристикою виборчих технологій є їхня ефективність як співвідношення отриманого результату до ресурсних витрат. Дослідження критеріїв ефективності виборчих технологій дасть можливість вдосконалити процес їх впровадження та оптимізувати їх ресурсне забезпечення.