Співвідношення концепції миру через вільну торгівлю з сучасною міжнародною політикою - Федина, С.Р. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюється питання взаємозалежності миру, однією зі складових частин якого є мораль, вільної торгівлі та сучасної міжнародної політики. Вільна торгівля залежно від контексту і способу її використання може слугувати встановленню чи порушенню миру. Мир, у свою чергу, залежить не тільки від відсутності збройного конфлікту, а й від розбудови повноцінного суспільства і надання людям права на життя в такому суспільстві.