Становлення і розвиток парламентаризму в Чеській республіці - Марадик, Н.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті автор здійснює комплексний аналіз практики організації та функціонування державної влади в Чеській Республіці на національному рівні. Розглянуто генезу владних інститутів у контексті взаємовідносин «парламент – президент – уряд». Зроблено висновок, що в Чеській Республіці утвердилася парламентська демократія і парламент має конституційну перевагу над виконавчою владою.