Комунікація – інтеракція – маніпуляція: механізм реалізації сучасної політичної влади - Ковалевський, В.О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У роботі запропоновано схему для аналізу сучасних відносин у системі реалізації політичної влади. Розглянуті основні теоретичні та методологічні передумови дослідження процесів комунікації, інтеракції та маніпуляції в їх тісному зв’язку в межах владних відносин. На основі аналізу змісту та умов реалізації цієї схеми робиться висновок про об’єктивність такого процесу в умовах інформаційної революції. Також розглядаються методи маніпуляцій і технології протистояння їм.