Загрози національним інтересам України: спроба класифікації - Шипілова, Л. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
На основі класифікаційного аналізу виокремлено явища і чинники, які впливають на визначення пріоритетності загроз національним інтересам, що відбивається на структуруванні категорій суспільно-політичної проблеми відповідно до ситуації й логіки.