Вибори як інструмент оновлення і трансформації політичної еліти України - Нікончук, Н. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Автор статті аналізує етапи становлення та трансформації політичної еліти незалежної України. Також розглянуто чинники впливу виборів на оновлення та селекцію політичної еліти України.