Міжнародний імідж України в контексті забезпечення захисту національних інтересів - Качинська, Н. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Розглядається міжнародний імідж сучасної України в контексті проблеми забезпечення захисту національних інтересів держави. Пропонується спроба обґрунтованого доказу наукової гіпотези про те, що міжнародний імідж України не відповідає її національним інтересам та створює загрозу її національній безпеці. Наводиться аналіз експертних оцінок, звітів щодо моніторингу ЗМІ та даних світових рейтингів.