Еволюція антиглобалістського руху - Трофименко, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Розглядається еволюція антиглобалістського руху з моменту виникнення та перших акцій протесту до сьогодення. Звертається увага на суспільно-політичні рухи, що передували появі антиглобалізму. Аналізуються різноманітні теорії виникнення та еволюції антиглобалістського руху.